Butiksdatasystem för Macintosh med stöd för kvittoskrivare, kassalåda, kunddisplay, streckkoder och programmeringsbart tangentbord.

Här kan du hämta hem en demoversion av MacKassa 1.2 som du kan utvärdera i 2 månader. Se omdömmena i MacMagazine nr:1 1997. Sammanfattningsvis finns bara en sak att säga om TT Tronics bidrag till utbudet av Mac OS-anpassad programvara - Brilliant enkelt och lättarbetat, men ändå med goda möjligheter att anpassa till olika former av företag.
Vad säger då några MacKassa användare om programmet? Kolla in här!

 

MacKassa är ett butikskassasystem där du enkelt kan kan registrera och skriva ut kvitton samt fakturera. Programmet har ett kund och artikelregister för att enkelt hålla ordning på kunder och lagersaldon.

MacKassa har följande funktioner:

 


 

Mycket arbete och tid har lagts ner för att MacKassa skall vara så enkelt och lättbegripligt som möjligt att hantera. Vid tester har det visat sig att expediter utan någon som helst datorkunskap kunde hantera MacKassa efter bara 5-10 minuters träning.

"Spindeln" i nedre vänstar hörnet symboliserar kassa nyckeln. Med denna kan du med musen klicka till den funtion du vill åt.

PGM är programmeringsläget och där ställer du in de funktioner som du vill att MacKassa skall ha typ. lösenord för dina expediter, betalningsvillkor eller vilken kvittoskrivare mm.

Om Låst knappen är markerad så kan du inte göra något med MacKassa annat än klicka på "Spindeln" och genast frågar programmet dig om ditt lösenord. Om det är fösrta gången och du inte lagt in något lösenord så kan du bara trycka på OK knappen för att gå vidare.

Reg knappen klickar du på om du vill arbeta med MacKassa.

X knappen klickar du på om du vill skriva ut en X-rapport om dagens försäljning. Den kan du skriva ut hur många gånger du vill. Den "clearas" endast vid godkänd utskrift av Z-rapporten.

Z knappen klickar du på när du vill ha en dagskassarapport.

Ovanstående funktioner går att utföras med inbyggda kortkommandon typ att gå till Reg funktionen är det bara att trycka på Inmatningstangenten och att sedan låsa kassan är det bara att trycka på esc-tangenten

När som helst när du är i kassafönstret eller i order/fakturafönstret kan du ta noteringar genom att klicka på knappen Noteríng. Noteringsfönstret är en liten ordbehandlare där du kan skriva in noteringar under dagen som du sedan kan spara eller skriva ut.

Parkera knappen är till för att om du slagit in ett kvitto och kunden kommer på att vilja ha mer saker kan expediten parkera kvittot och ta en annan kund imellan och sedan hämta tillbaka kvittot för att genomföra försäljningen. Funktionen kan också användas till att skriva ut ett inlämningskvitto.

Med Öppna knappen öppnas kassalådan om en sådan är inkopplad. Lösenord och orsak måste ges innan den öppnas. Allt ovan registreras i en log.fil som man sedan kan granska.

Med Kopia knappen kan expediten skriva ut en kopia på den senaste kvittot. OBS! att det står kassakvittokopia på det kvittot.

 


Vad säger då några MacKassa användare om programmet? Kolla in här!

MacKassa testad i MacMagazine nr:1 1997 kolla in.

Till början